tiistai 13. maaliskuuta 2018

En tiedä, mitä mä isona teen, jos isoks tuun


Yhteishaku alkaa ylihuomenna. #help

Olen väittänyt asiasta kyseleville, että "joojoo, enköhän mä hae lukemaan suomen kieltä." Se oli kakkosvaihtoehto viime keväänäkin ja kun en päässyt opiskelemaan taiteiden tutkimusta, kai nyt olisi oikea aika hakea tuohon "helpompaan." Mutta kun vihdoin tutkin opintopolun nettisivuja ja luin eri koulutusohjelmista, en enää tiedä. Ei kotimainen ja suomalais-ugrilaiset kielet ja kulttuuri kuitenkaan ole täysin sitä, mitä haluan.

Taiteiden tutkimuksen kandiohjelmasta kuvittelisin siis pääseväni työskentelemään taiteiden kanssa; ehkä kriitikoksi, tekemään jotain taustatyötä tai opettamaan taiteita. Olen monta vuotta elämästäni käyttänyt keikoilla juoksemiseen ja tavallaan kiertuelämä kuulostaisi kivalta töidenkin kannalta. Matkustaa ympäriinsä, toivottavasti hyvässä porukassa ja iltaisin tehdä musiikkielämyksiä. Jotain siisitä, kun ammattimuusikoksi en ikinä harjoitellutkaan. Opiskellessa olisi varmaan aika hienot työharjoittelupaikat.

Viime hetkellä aloin vielä miettimään psykologian lukemista. Se oli filosofian ja teologian kanssa ihan realistisia vaihtoehtoja lukiossa, mutta lopulta kirjoitin vain uskonnon ja filosofian (huonosti). Onkohan psykologiaan mitään mahdollisuuksia päästä sisään, jos ei ole lukenut kuin muutaman lukiokurssin? Silti se kiinnostaa. Teologinenkin edelleen vähän, mutta uskonnon kirjoituksiin lukiessa huomasin, ettei tarpeeksi.

Enhän mä edes pidä opiskelusta suuremmin. Meinasin romahtaa jo lukiossa, kun olin ottanut liian paljon kursseja ja piti päättää, mihin panostaa ja mitä tekee isona, eli mitä kannattaa opiskella. En ole varma, onko yliopisto mun paikka ollenkaan... Mutta ainakin on paljon bileitä kuulemma.

Enkä väheksy ammattikorkeakouluja yhtään - niistähän saa ammattipätevyyden, siinä missä yliopistosta ei valmistu suoranaisesti mihinkään. Silti jostain syystä yliopistotutkintoa tunnutaan arvostavan enemmän työmaailmassa (alasidonnaisesti tietenkin) ja kaikki sukulaisetkin tuntuu painottavan sen paremmuutta. "Yliopistossa on vapaampaa opiskelua", "yliopistossa on vaikeampaa", "aiotko hakea johonkin yliopistoon, vai..?"

Aion. Johonkin. Palataan siihen lähitulevaisuudessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti